Scoor je rijbewijs bij FOKKE

boek nu je gratis proeflesCampagne 2toDrive voor jongeren vanaf 16 jaar

Wist jij dat je met 17 jaar examen mag doen voor je rijbewijs?

Wanneer jij 16 jaar bent mag je al je theorie examen afleggen bij het CBR. En met 16,5 jaar mag je al beginnen met rijlessen, start met 2toDrive. Zodra je 17 jaar bent, mag je ook examen doen voor je rijbewijs. Hoe mooi is dat?

Nieuwe campagne 2toDrive is er op gericht om meer jongeren te motiveren vroeg met rijlessen te beginnen. Het begeleid rijden voor jongeren is gestart in 2011 als een proef om de verkeersveiligheid te verbeteren. Met 2toDrive kunnen 17-jarigen extra ervaring opdoen onder begeleiding van een ervaren bestuurder. Sinds de definitieve invoering van 2toDrive in de wet op 15 maart 2018, kunnen nog meer jongeren op deze manier hun rijbewijs halen. 

De afgelopen 3 jaren slaagden meer 17-jarigen dan 18-jarigen in 1 keer voor hun rijexamen. Het gemiddelde slagingspercentage de afgelopen 3 jaren is onder 17-jarigen ruim 56% en bij de groep van 18 jaar en ouder was dat 48%. 17-jarigen lijken hierdoor gemotiveerder te zijn om de weg op te gaan, maar zijn dat ook, ondanks dat het onder begeleiding moet.  

Wil je ook meer weten over de campagne 2toDrive, check de site:  
E-mailen
Bellen
Map
Info