Scoor je rijbewijs bij FOKKE

boek nu je gratis proeflesJa, ik wil graag deelnemen aan de rijvaardigheidstraining.

Je kan individueel en als groep deelnemen aan een rijvaardigheid training op de slipbaan in Drachten . De training wordt verzorgd door ervaren ROSO instructeurs. Wat is ROSO? Dit is Rijden Onder Speciale Omstandigheden.

De cursus wordt gegeven op het Verkeer Educatie Centrum in Drachten. Je neemt deel aan de cursus met de eigen auto. Weet je meteen hoe je eigen auto reageert onder deze speciale omstandigheden. De rijvaardigheidstraining duurt in totaal 3 uren, incl. een lunch.

Na de lunch ga je de baan op met je auto, en ga je een remproef doen op stroef wegdek en daarna op glad wegdek. Eerst met een snelheid van 30 km per uur en nog eens met een snelheid van 50 km per uur. Je leert de remweg goed kennen van je auto en hoe snel jou reactie tijd is bij bijv. een plotseling omhoog komende watermuur. Je gaat een uitwijkproef ( de eland proef ) doen op stroef wegdek en een berm vlucht nabootsen.

Tijdens deze cursus leer je je eigen auto beter kennen en leer je op een praktische manier wat je kunt doen om je eigen voertuig onder controle te houden, zelfs bij gladde en uitdagende (weers-) omstandigheden. Doordat je nieuwe vaardigheden aanleert en nieuwe inzichten krijgt, weet je na afloop precies wat je kunt doen om te voorkomen dat je voertuig in een slip raakt.

De nadruk ligt tijdens deze training vooral op het voorkomen van ongevallen. Je wordt meer bewust van de risico’s van verkeersdeelname bij gladheid en doet op een praktische manier nieuwe stuur- en remtechnieken op.

In je eigen auto rijd je natuurlijk het beste. Daarom volg je bij de ROSO training in je eigen auto de rijvaardigheidstraining.

Op je vertrouwde plek achter je eigen stuur, leer je van onze ervaren instructeur om je voertuig te leren kennen onder de moeilijkste omstandigheden. Zo ervaar je immers het beste hoe de eigen auto reageert op de verschillende verkeerssituatie, zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden.

E-mailen
Bellen
Map
Info