Scoor je rijbewijs bij FOKKE

boek nu je gratis proeflesKwart nederlanders heeft last van parkeerschaamte.

Een groot deel van de Nederlanders schaamt zich voor zijn parkeerkunsten. Veel mensen vermijden uitdagende parkeerplaatsen wanneer er iemand naast hen in de auto zit. Vooral vrouwen zijn onzeker over hun parkeervaardigheden.

Het bekende vooroordeel dat mannen beter kunnen rijden dan vrouwen, is niet waar. In bijna alle statistieken rondom verkeersongelukken zijn mannen oververtegenwoordigd. Deze resultaten laten daarom vooral zien dat vrouwen een stuk voorzichtiger zijn in het verkeer. Waar mannen denken:" Dat past wel", nemen vrouwen eerder het zekere voor het onzekere.

Niet alleen tijdens het parkeren blijken bijrijders ongewenst, ook tijdens een normale rit is men hen liever kwijt dan rijk. In sommige gevallen kan een bijrijder ook uitkomst bieden, zo zeggen vrouwelijke chauffeurs weleens een bijrijder te hebben laten in- of uitparkeren. Door het zelf te blijven doen, voorkom je dat je het verleert. Dan hoef je niet meer zenuwachtig te worden van een bijrijder tijdens de rit.

Heb jij ook behoefte aan een speciale parkeercursus? Boek eens een les bij rijschool FOKKE. In het verkeer is vertrouwen in je eigen kunnen het belangrijkst. Dit kun je gewoon vergroten door het gewoon te doen, ga eens voor de uitdagende parkeermanouvre, rem een keer op een helling of nodig die kritische bijrijder uit voor een ritje. Of volg een uurtje parkeerles bij een rijschool. Alleen zo word je zekerder in het verkeer en dus een betere chauffeur.
E-mailen
Bellen
Map
Info